De vakantie is alweer even voorbij en het “nieuwe normale” leven is weer opgepakt. In mijn praktijk en daarbuiten hoor en merk ik dat de corona tijd zijn sporen achterlaat.

Menig ouder en kind worstelt ermee om goed met deze vreemde periode in het leven om te gaan. Dit geldt zeker ook voor pubers; deze periode is soms zwaar en eenzaam (geweest. De jongeren missen de regelmaat en de structuur en niet in het minst het sociale leven zoals het was.

De overgangsperiode na de zomervakantie in deze nieuwe setting kan intens zijn. Startende kinderen die op eigen kracht afscheid moeten nemen op het schoolplein en hun nieuwe juf of meester en de klas moeten leren kennen zonder dat de ouders er nog even bij zijn. Dit kan veel energie kosten en het kan als ingewikkeld en complex worden ervaren.

Juist nu kan het heel fijn zijn om te leren hoe je tot rust kan komen in je lijf en in je hoofd:

  • dat je keuzes hebt in de manier hoe je reageert op de verschillende situaties om je heen;
  • dat je leert hoe je het beste om kan gaan met al die emoties die je voelt, maar soms geen raad mee weet.

In oktober (na de herfstvakantie) starten we weer met de nieuwe mindfulness training ‘Aandacht werkt’ voor kinderen van alle leeftijden. In deze waardevolle training leer je in acht tot tien sessies bovenstaande en meer.

Meer dan ooit lijkt deze mindfulness training tot zijn recht te komen en nodig te zijn. Kijk voor de actuele data en locaties onder de kop Mindful lab.

En ook als je als ouder handvatten wilt of even wilt sparren, dan kan het prettig zijn om samen te onderzoeken wat er nu nodig is om een stap verder te komen, vanuit al je rollen.

Voor mindfulness, en andere vormen van begeleiding, ondersteuning of therapie, kun je hier verder kijken op mijn site. Uiteraard kan je me ook altijd even bellen (06-52068262).

AGENDA
Start mindfulness

donderdag 29 oktober 2020
5, 12, 19, 26 november 3, 10, 17 december.
Locatie Bunnik

vrijdag 30 oktober 2020
6, 13, 20 november 4, 11, 18 december.
Locatie Utrecht Leidsche Rijn

Heb je een korte vraag?